Negatív kampány

"Mire olyan szerény ez a fiatalember?" Karinthy Frigyes

Friss topikok

Linkblog

HTML

Megéneklünk, RMDSZ!

2008.11.20. 22:15 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Szopránszaxofonnal, dobbal felszerelt mutatványosok, fiatalok a jelöltek nevével feliratozott dzsekiben, zenélő autóbusz és Verestóy Attila szenátorjelölt, valamint Antal István és Pál Árpád képviselőjelöltek jártak faluról falura, hogy tájékoztassák az embereket: a tulipánra kell ütni a pecsétet, különben elvesznek a szavazatok.

Gyönyörű napsütésben kezdődött a körút, amelyre elkísértük a szenátorjelöltet, de aztán kaptunk hóesést meg kemény hideget is. Az időjárástól függetlenül pedig sok mosolyt és biztatást az emberektől: „Az RMDSZ-re szavazunk, az képvisel minket.”

Nagy a felhajtás, igazi kampányhangulat, amilyent régen csak filmekben láttunk. Jönnek is emberek ki a kapuba megnézni, mi történik. A szenátornak mindenkihez van kedves szava, mosolya. És elmagyarázza, miért kell az RMDSZ-re szavazni. „Hatalmas a tét. Több képviselőnk és szenátorunk lehet az elkövetkező négy évben, mint eddig volt. De ehhez nagy számban kell elmenni szavazni.”

 

 

Kányádon még többen szeretnének találkozni Verestóy Attilával. A községben elkészült az út, örülnek az emberek, fejlődik szépen a település. A szenátor- és a képviselőjelölt magyarázza az embereknek: „Aki nem az RMDSZ jelöltjeire szavaz, az a román pártokat segíti. Száz elveszett szavazatból 30 a PD-L-nek, 30 a PSD-nek, 10-15 a PRM-nek meg a többi román pártnak jut. Jó, ha százból 6-8 eljut a magyar képviselethez.” Értik az emberek, mennek ők szavazni a tulipánra.

 

 

 

Derzsen a hatvannégy vármegyés fiatal bőszen ragasztja a független jelölt plakátját. Kicsit megszeppen, amikor meglátja a szenátort, de aztán folytatja tevékenységét.

 

A település MPP-s polgármestere jön elénk.

Verestóy kezet nyújt, és elmondja: „Most nem a vetélkedés ideje van, hanem az összefogásé. Esélyünk van több képviselőt és szenátort bejuttatni a parlamentbe, és ezt az esélyt nem szabad eljátszani: a tulipánra kell szavazni. Ha a polgármester nem az RMDSZ-re voksol, akkor az ő szavazata is román pártokat támogat. A magyarság legalább 70-80 százaléka kellene szavazzon a tulipánra, hogy erősebb képviseletünk legyen.” Nagyon úgy néz ki, hogy a derzsi polgármester is az RMDSZ-re voksol majd.

  

A farkaslaki polgármester szintén MPP-s. Kézfogás és beszélgetés. Verestóy elmagyarázza: a bulgáriai török kisebbség összefogott az európai parlamenti választásokra, aminek eredményeként Bulgária EP-képviseletének 20 százaléka török. Ott viszont a vallási vezetők is egységes szavazásra biztatták híveiket.” Verestóy azt is elmagyarázza: ha erős képviselete lesz a magyarságnak, akkor tovább jöhetnek a pénzek a településekre, fejlesztésre, infrastruktúrára.

  

Mikor elhagyjuk Farkaslakát, megcsodáljuk a felújított iskolát és a fejlődést. „Ez mind az RMDSZ-nek köszönhető” – mondja a stábból egy fiatalember.

 Az Új Magyar Szó cikke alapján (szó szerinti átvétel). Képeink illusztrációk.

Vagy már nem.

 

 

Címkék: szép régi idők rmdsz verestóy

A bejegyzés trackback címe:

https://negativkampany.blog.hu/api/trackback/id/tr30780320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása