Negatív kampány

"Mire olyan szerény ez a fiatalember?" Karinthy Frigyes

Friss topikok

Linkblog

HTML

Dunának, Dâmbovițanak egy a hangja - egyenes adás

2008.11.28. 22:27 | Negatív kampány | 1 komment

Amikor ezeket a sorokat rójuk (már ha hagyják a messen röhögő t. klubtagok), a Duna Tv Közbeszéd című, a műsorújság szerint műfajilag "hírműsorként" aposztrofált adásában az RMDSZ keddi, még egyszer: keddi kampányzáróját adják. Ha valaki látta volt az EP-s "Megéneklünk, RMDSZ!"-t, emlékezhet a kisdobos kikiáltóra, na, ő épp belevét a szövegébe, pontosabban a volt EP-s szövegét nyomja ("Európa, autonómia"), majd színpadra hívják Markó Béla "tábornokot", aki három millió magyarról vizionál (Trianont emlegeti, megnézhetné a történelemkönyvekben, akkor sem éltünk itt három millióan), majd benyomja a szöveget, hogy az előrejelzések szerint 50 százalékos lesz a részvétel a vasárnapi választásokon, hát ha elmegyünk 100 százalékban, akkor ott vagyunk, mintha három millióan lennénk.

(Megjegyeznénk, eddig nagyjából az országos arányt produkálták a magyarok is. Erre a kérdésre vasárnap este visszatérünk, de fogadni mernénk az elnök úrral a lovunkba, hogy nem lesz kellemes meglepi.)

Erdély etnikai térképét mutatja, pirossal jelezték a magyarokat, utána meg arról beszél, hogy "annak a pirosnak dobognia kell" (hogy a fene essen belé a kommunista szimbolikájába).

December 1-nél tartunk. Ez nekünk fáj, monnya. Megtiszteljük, de örülni nem tudunk neki. (Fordítsuk le: szomorúan koccintsunk inkább.)

Frunda György EP-képviselő "ezredes" érkezik. Ő épít.

Visszaszereztünk. Telek. Iskola. Templom. Több "autonomista elemet kell építeni", mondja.

(Ez az ember tényleg nem tud magyarul.)

"Egy család vagyunk", zengi, hát, ez a baj, mert a barátait még meg tudja válogatni az ember.

Borbély László "őrnagy" jön (komolyan, így konferálja fel a színészóriás Nagy István). Borbély az elbukott helyhatósági kampányából visszamaradt sálját ideologizálja át országos érvényűvé, a Nagy "Nevettető" István Őrnagy Őrnagy Őrnagy Kelemen Atát hívja a színpadra, aki befelé hallgat.

Kelemen Atilla nem nagyon érti az egyéni választókerület fogalmának a lényegét, országos jelöltállításról beszél. Adyt idézi, "ha leszakad az ég", és nem szakad rá a plafon.

Az altiszteknél - akik bennünket, magyarokat szolgálnak! - megszakítjuk adásunkat. Tényleg ezt mondta a Gruppenhecc Pista.

A Maros Művészegyüttest alázza így ez a barom.

És mindez pénteken, kampánycsend előtt néhány órával főműsoridőben a Duna TV-n, a nemzet televíziójában.

Ui.: Koncz Zsuzsa a "Hej, tulipán"-t énekli, egyik klubtag jelzi, máshol a Die Hardot adják. Átkapcsolunk.

Ui. 2.: A másik kolléga erősködik, ezt is írjuk ki: Nagy Grupisti elszólja magát, Koncz Zsuzsi dalához szükség van egy "férfikórusra", javít, "vegyeskórusra", utána felsorolja az összes jelenlévő jelöltet. Mind férfiak. Igazuk is van, a nők maradjanak otthon, szüljenek gyermeket, teljesítsék Markó úr három milliós álmát.

A bejegyzés trackback címe:

https://negativkampany.blog.hu/api/trackback/id/tr97793984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balinta 2009.01.04. 19:00:15

Egy elég érdekes oldal. Érdemes megnézni.

kritikuss.blogspot.com/
süti beállítások módosítása