Negatív kampány

"Mire olyan szerény ez a fiatalember?" Karinthy Frigyes

Friss topikok

Linkblog

HTML

Rendes feltámadást!

2008.11.23. 13:56 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Blogosz hívja fel a figyelmünket egyik posztjában, hogy atyánkfiai Istent és embert (nem) ismerve szórják gyöngyeiket a disznók elé (ezek lennénk mi, választópolgárok, most már pofátlanul tolják arcunkba mindenfelé az üzit, az emberi méltóság fogalma lassan értelmezhetetlenné válik ezen kampányhadjáratban).

(Blogosz egyébként az a csávó, aki anno megírta Nyakó István pártszóvivő és Ujhelyi István országgyűlési képviselő nagyváradi ámokfutását, ami miatt a piciny kis anyaországban vágták ki egymás biztosítékát, hogy csak úgy kapkodtuk a távirányítót.)

Blogosz a következőképpen indít: "Majdnem a számra vettem hiába Isten nevét tegnap, amikor újabb szembeötlő jelét láttam annak, hogy mennyire nem figyel a mi gyarló hétköznapjainkra. Ugyanis már arra sincs semmi reakciója, hogy az Ő házát (pontosabban telkét) is politikai kampányokra használják." A többit olvassátok el nála, nekünk mindenesetre jó ötleteket adott, íme (a felvezető szövegeket dőlttel Blogosztól idézzük, a képeket az RMDSZ honlapjáról):

“Itt vagyok, szavazzatok rám. Nevem a szavazólapon a második, oda pecsételjetek. Ha nem, az istenkáromlás lesz és rátok uszítom a menny katonáit, s a pokol zsoldosait. Mert - kedves testvéreim - itt vagyunk, spirituális környezetben, ez is mutatja, hogy én vagyok a kiválasztott. S nagyon ajánlom, hogy megválasztott is legyek. Én hiszek. Magamban. Aki pedig bennem nem hisz - bizony mondom néktek -, elkárhozik az. Ha Isten velem, ki ellenem? Aki nem engem akar, az nem magyar, nem is keresztény és különben is bekaphatja. Én mondom ezt néktek, ímé, de amúgy Isten is így gondolja, a múltkor a választmányi ülésen összefutottunk, akkor mondta.”

 

 (Markó Béla, Kerekes Károly, Kelemen Attila és a zászlótartó ismeretlen katona)

A Bilbliát is félre lehetne tenni, helyette ott van a választási program, amelyből ünnepélyesen idézni lehetne. Az énekeskönyvek is csak zavaróak, helyettük mindenkinek ki kellene osztani az alapszabályzat egy-egy példányát. Zsoltárok és dícséretek sem kellenek, el lehet gajdolni helyettük a választási indulót. Sutba az imádságokkal is, hiszen ott vannak a jó kis pattogós szlogenek.

  (Markó Béla. Ő az, akinek nincs kalapja.)

[Itt megszakítjuk adásunkat, nem álljuk meg, hogy az e csuporékba tartozó photográphiák közül ne válasszunk be egyet. Amúgy is, Erdélyországban Biró Rozália nagyváradi alpolgármesternőnek köszönhetően nagy a Reményik-kultusz, úgy tudjuk, hogy még SZKT-kon is idéz tőle, hát alapige a Templom és iskola c. költemény két sora, amelynek szellemében tevékenykednek érdekvédőink - ha még van olyan elfajzott magyar, aki nem ismerné, azok számára: "Ne hagyjátok a templomot, / A templomot és az iskolát..."]

 (Politikai pedofília: Kelemen Atilla és Markó Béla. Most van kalapjuk.)

A pár méterre lévő volt temetőt sem kell lebecsülni. Itt - a térség kihaltsága miatt - egy kicsit passzívabb kampányfogások dukálnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Kelemen Hunor és Borboj Csaba a madéfalvi ravatalozó alapkőletételén. Fotó: Borboj Csaba honlapja.)

 A koporsóra - a halott neve és életkora mellé - csak diszkrét betűkkel illik odafesteni:

 (Markó, Takács (?), Borbély Sütő András temetésén. Ki a kegyeletsértő: mi, akik beidéztük a képre Blogoszt, vagy Borbély László, aki Neptunon eladta Sütő fél szemét. Fotó: MTI)

A koszorúk közül is csupán minden másodikon kell olyan díszszalagot elhelyezni, amelynek felirata azt mutatja, hogy a képviselőjelölt küldte (netán hozta). Esetleg a szenátorjelölt maga szedte a virágokat dolgos kis kezeivel, miközben a hajnali csípősségben kivillanó első tétova napsugarak halvány reményt és remegő fényt hoztak kisebbségi létünk, küzdelmeink sötétjébe. Mondanom sem kell, hogy virágból csak egyfajta megengedett.

 

(Ha jól sejtjük, Lakatos Péter bihari régi-új jelölt a célfotón [az archív honlapon erre nézvést nem találtunk eligazítást].)

A búcsúztatáskor a lelkésznek beszédében ki kell emelnie: a megboldogult a túlvilágról azt üzeni, minél nagyobb számban menjenek szavazni az egybegyűltek (hallgatás - beleegyezés).

 

(Ezen a képen épp Biró Rozália SZKT-elnök szolgál. Tempfli püspököt mégsem tehettük be.)

A fejfára vagy sírkőre pedig fel kell vésni, hogy az eltávozott hozzátartozói mely körzetekben adhatják le voksaikat.

(Van kopjafás képünk is, de a klubtagság székelyebbik része megvétózta ilyen kontextusban való felhasználását. Elég baj az nekik, mondták, hogy a képen látható elnök is székely.)

A gyászhirdetés kívánatos formája a következő: “Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy Néhai Jenő visszaadta lelkét teremtőjének, ugyanakkor lelki megnyugvásra ad okot és vigasztalást, reményt jelent, hogy november 30-án választások lesznek, ahol mindannyian Atom Antira szavazuk.”

 

(Dancs Annamari jelölt énekel, Markó "Horog Bele" Béla jelölt integet. Itt a vég.)

A bejegyzés trackback címe:

https://negativkampany.blog.hu/api/trackback/id/tr76784139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása