Negatív kampány

"Mire olyan szerény ez a fiatalember?" Karinthy Frigyes

Friss topikok

Linkblog

HTML

Az úr ír*

2009.01.23. 10:37 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Megbolydult az RMDSZ, ugyan fenyegetőztek már azzal, hogy akár uccára is vonulnak, ha, de nem úgy értettem, hogy szennyest teregetni.

Pedig de. Teleírják a médiát, most látszik annak a haszna, hogy minden valamirevaló "értelmiségit" sikerült eltávolítani kebelükből, mert Markó Béla elnök úr méneshosszal veri a mezőnyt. Az elnök úr ismét az ÉS-ben nagydolgoz (de hogy a honi nézettségszámlálókat pörgessük, a Trindexes jelenést linkelem be), úgy látszik, kellett neki egy hatalmas slamesz drágalátos politikai volt partnereitől, hogy érdemben elgondolkodjon az etnikai alapú politizálás mikéntjéről.

Rajta kívül tehát a "futottak még" kategóriában: Csutak "Regionális " Istvánnak tagadhatatlanul érdekes a stílusa, épp ezért nem hiszem, hogy sokan értenék is, mit akar mondani, erre válaszol Salamon "NemhívtokTusványosra" Márton László, akinek érdekes módon ilyenkor nem működik a "szemitizmográfja", Németh László tipológiájára építi Markó-apológiáját, lehasadt az agyam, a kettőspontnullák Kós Károly szellemét idézik. Ilyeneket ír: "Íróálmairól lemondó erdélyi Don Quijote-ként – Balázs Ferenchez és a többi nagy elődhöz hasonlóan – nem kiemelkedni, nem tündökölni vágyni, hanem beépülni, használni. Lehetőleg azonnal." Kedves Sali, felhívnám a figyelmedet, hogy ez a Don Quijote-s metaforát talán nem fogadja kitörő lelkesedéssel az elnök urad (Kelemen Hunor is méltán moroghat a Sancho Panza-i szerepkörért), illetve emlékeim szerint szép honoráriumot kapott a megvalósítandó írói álmaira Markó Béla. Ne írd le mint költőt - és tovább élsz.

A Raportban Tamás "MégiscsakBukarest" Pál a provincializmustól félti a a Pártot, Varga "Védjegy" Gábor pedig - literátus emberhez illően - szépen fogalmaz (még nincs fent a neten, letőtthető itt wordben).

A magát ifjú titánként öntételező Czika "Libero" Tihi is közhelyámokfutást rendez a Szabadság hasábjain (kár azért a lapért, emitt a második rész), szokása szerint frázisokat pufogtat, nem irigylem a szerkesztőket arrafelé.

Gondoltam, kívárom, míg menetrendszerűen színrelép Borboj "Makosz" Csobi is, de ő most a Diszkriminációellenes Tanáccsal van elfoglalva, illetve többek között elődje - Székelyudvarhely jelenlegi polgármestere - munkáját gyalázza, van baja elég.

 Hirtelen ennyi betűköpőt számoltam össze, Kiss "pARCium" Sándor bihari exfőispán csak szóban nyilvánul meg, hol a Partium rádióban, hol a Bihari Naplóban zsolozsmázza, hogy "monnyonle Markó Béla".

A lényeget tulajdonképpen az elnök úr fogalmazza meg: "2007 őszén, az európai parlamenti választásokon az RMDSZ kapott 282 929 szavazatot és Tőkés Lászlóék pedig 176 533-at. A kettő összege 459 462. Most, a 2008-as romániai parlamenti választásokon az RMDSZ kapott 440 449 szavazatot. Ehhez nem kell kommentár."

De. Hiszen épp emiatt a nagy reform(lincs?)hangulat -  440 449 a romániai magyarok alig egyharmada, és jóval kevesebb, mint 813 000 (1996-ban kábé ennyien szavaztak az RMDSZ-re).

Erre azt mondani, hogy "az RMDSZ támogatása ma is töretlen" - enyhén szólva sajátos látásmódra vall.

Cső-.

És hogy én is a megfelelő szintre ereszkedjek: elég röhejes egy játszótéren a csőben ülve kiabálni, hogy "látom a fényt a cső végén". Bár igaznak igaz.

 

*Vendégbejegyzés - Tempetőfi blogjáról loptuk a szerző engedélyével.

Címkék: reform rmdsz ucca

A bejegyzés trackback címe:

https://negativkampany.blog.hu/api/trackback/id/tr12897266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása