Negatív kampány

"Mire olyan szerény ez a fiatalember?" Karinthy Frigyes

Friss topikok

Linkblog

HTML

Kampányüzenet

2009.11.02. 21:21 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Kelemen Hunor kampánya egy kicsit leült, segítünk neki. Az eddig elmondottak alapján még mindig a legerősebb, legösszeszedettebb üzenetnek a nagyváradit tartjuk:

"...én vagyok a csatár, de ti vagytok a csapat...

... Én vagyok a hang, de az üzenetet közösen írjuk ...

én vagyok az arc, de ti vagytok ennek a kampánynak a szíve, a lelke..."

· 1 trackback

A mi négerünk (III.)

2009.10.17. 14:26 | Negatív kampány | 1 komment

Kelemen Hunor pénteken Csíkszeredában hivatalosan is megnyitotta kampányát, idézzük: "Ebben a kampányban én vagyok az arc, de ti vagytok a szív és a lélek. Én vagyok a hang, de ti vagytok az üzenet".

Amint arra felhívtuk a figyelmet, plakátversenyt is hirdetett, végigpörgettük a cuccot, és nem hittünk a szemünknek: az "üzenetek" kenterbe verték eddigi tevékenységünket. Következzen tehát egy válogatás, ami nem reprezentatív, de nem is lehet az, nagyon erős a mezőny:

Plakátszöveg: "Meggyőztem! Rám szavaz, habár nem ért engem. //  Hunor szimpatikus!"

Lehet, hogy csak mi vagyunk erotikusan túlfűtöttek, de egy pucér fehérnép szavak nélküli meggyőzése számunkra elég egyértelmű tevékenység.

Ahogy a stáb láthatja: jópofi a jelölttel, benyalunk neki, az meg örül. A cél a 22-i bulizás, naná, addig a választót fenyegetjük.

Kitört Hunorból az állatorvos.

A fenti képsorozatból a két szélsőt le tudjuk fordítani, utolsókból lesznek az elsők, nevezzük ezt evolúciónak. De nem értjük a kérdést: ha Hunorra szavazunk, akkor kurva jól fogunk tudni focizni, vagy megértjük a relativitás-elméletet?

Na, most akkor mi van? Ejsze, szégyen a jelöltség? Vagy minden jelölt gazember? Nem ércsük.

Szeretjük ezt a politikailag elkötelezett ifjúságot. Tiszta és világos motivációk, céltudat, egy akarat.

A gumicsizma mint szimbólum nagyon ütős. Kalap le!

Az optimista és elégedett szavazó.

A) Vesszen Trianon! B) Éljen az EU!

Ha kérhetjük, ezt ne. Ez fáj.

Jajj! Hunor a népzenei adón az Internacionálét énekli manele-feldolgozásban.

Anyám könnyű álmot ígért...

Helyes kis sapi. De aki tulipánt szív, az ilyeneket fog elkövetni:

Címkék: kelemen hunor plakátverseny

A mi négerünk (II.)

2009.10.15. 23:22 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Kelemen Hunor: I Love This Game!


Kelemen Hunor: I am legend.

Kelemen Hunor: Born in Csíkhágó

Kelemen Hunor: Dirty dancing

Kelemen Hunor: Minority Report

Címkék: kelemen hunor államelnök

A mi négerünk (I.)

2009.10.15. 17:48 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

 

Kelemen Hunor államfőjelölt plakátversenyt hirdetett. Mi is beszállunk, az alternatív plakátötleteket a kampanynegativ@gmail.com címre várjuk.

Címkék: kelemen hunor államelnök

Szabadvért

2009.02.19. 16:24 | Negatív kampány | 1 komment

Ha valaki valami értelmes tűrhető elviselhető dolgot követ el az erdélyi prérin, és nem az én emberem, akkor: az ellenség katonája --> az ellenség Tőkés --> mivel a püspökből nem nézzük ki, hogy szabad idejében photoshopot használ, akkor valaki hozzá közeli --> az ő köréből mindenki zombi --> tehát rekrutált valahonnan --> hopp, hát ezért hozta létre az egyetemét --> a PKE Reklámgrafika szakán direkt politikában jártas, a sajtóhírekkel naprakész (vagyis teljesen atipikus) mai fiatalokat képeznek ki.

Körülbelül ez az erdélyi magyar ifiliberók gondolatmenete, hogy ne mondjuk, logikája.

Eszükbe nem jut, hogy a kétpólusú világkép talán torzít. Hogy mások is röhöghetnek - rajtuk.

Amellett, hogy örülünk annak, hogy végre méltóztattak felvenni minket a homoantiklerikálökomodern topikok közé, azért nem bántanánk a PKE-s hallgatókat. Nem kevernénk bele őket ebbe a politikai dagonyába, amelyben úszást mímelve feredőznek a lieberószok.

Másfelől pedig megkérnénk őket, máskor azért olvassák el a képalákat. Ha lopunk, akkor becsületesen megjelöljük a forrást.

Az RMDSZ Fun Club

titkársága

Címkék: negatív szabadtér czika

Kétkulacsos Kolozsvár

2009.02.10. 01:29 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

"A negatív kampány a politika legnormálisabb része minden országban az USÁ-tól, Németországon vagy Olaszországon át Magyarországig és Bukarestig. Nincs olyan civilizált ország ahol a negatív kampány ne lenne a mindennapok politikai vitáinak része. Nem kell már ilyen elemi érzékenységgel kezelni ezt a dolgot. Benne van a játékban. Elkerülhetetlen. Már csak azért is, mert hatékony ha jól csinálják. Nem kell ezen ennyit csodálkozni. A politika nem a “Din dragoste” tévéshow." - írja Czika Tihamér rommagyar libero abban a posztjában, amelyben gyakorlatilag azon kesereg, hogy miért is nem ő az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje.

Meg tudjuk érteni. László Attila, az igazi lokálpatrióta, jelenleg még Kolozsvár alpolgármestere mintha mondana erről valamit.

A videó itt:

 

Az úr ír*

2009.01.23. 10:37 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Megbolydult az RMDSZ, ugyan fenyegetőztek már azzal, hogy akár uccára is vonulnak, ha, de nem úgy értettem, hogy szennyest teregetni.

Pedig de. Teleírják a médiát, most látszik annak a haszna, hogy minden valamirevaló "értelmiségit" sikerült eltávolítani kebelükből, mert Markó Béla elnök úr méneshosszal veri a mezőnyt. Az elnök úr ismét az ÉS-ben nagydolgoz (de hogy a honi nézettségszámlálókat pörgessük, a Trindexes jelenést linkelem be), úgy látszik, kellett neki egy hatalmas slamesz drágalátos politikai volt partnereitől, hogy érdemben elgondolkodjon az etnikai alapú politizálás mikéntjéről.

Rajta kívül tehát a "futottak még" kategóriában: Csutak "Regionális " Istvánnak tagadhatatlanul érdekes a stílusa, épp ezért nem hiszem, hogy sokan értenék is, mit akar mondani, erre válaszol Salamon "NemhívtokTusványosra" Márton László, akinek érdekes módon ilyenkor nem működik a "szemitizmográfja", Németh László tipológiájára építi Markó-apológiáját, lehasadt az agyam, a kettőspontnullák Kós Károly szellemét idézik. Ilyeneket ír: "Íróálmairól lemondó erdélyi Don Quijote-ként – Balázs Ferenchez és a többi nagy elődhöz hasonlóan – nem kiemelkedni, nem tündökölni vágyni, hanem beépülni, használni. Lehetőleg azonnal." Kedves Sali, felhívnám a figyelmedet, hogy ez a Don Quijote-s metaforát talán nem fogadja kitörő lelkesedéssel az elnök urad (Kelemen Hunor is méltán moroghat a Sancho Panza-i szerepkörért), illetve emlékeim szerint szép honoráriumot kapott a megvalósítandó írói álmaira Markó Béla. Ne írd le mint költőt - és tovább élsz.

A Raportban Tamás "MégiscsakBukarest" Pál a provincializmustól félti a a Pártot, Varga "Védjegy" Gábor pedig - literátus emberhez illően - szépen fogalmaz (még nincs fent a neten, letőtthető itt wordben).

A magát ifjú titánként öntételező Czika "Libero" Tihi is közhelyámokfutást rendez a Szabadság hasábjain (kár azért a lapért, emitt a második rész), szokása szerint frázisokat pufogtat, nem irigylem a szerkesztőket arrafelé.

Gondoltam, kívárom, míg menetrendszerűen színrelép Borboj "Makosz" Csobi is, de ő most a Diszkriminációellenes Tanáccsal van elfoglalva, illetve többek között elődje - Székelyudvarhely jelenlegi polgármestere - munkáját gyalázza, van baja elég.

 Hirtelen ennyi betűköpőt számoltam össze, Kiss "pARCium" Sándor bihari exfőispán csak szóban nyilvánul meg, hol a Partium rádióban, hol a Bihari Naplóban zsolozsmázza, hogy "monnyonle Markó Béla".

A lényeget tulajdonképpen az elnök úr fogalmazza meg: "2007 őszén, az európai parlamenti választásokon az RMDSZ kapott 282 929 szavazatot és Tőkés Lászlóék pedig 176 533-at. A kettő összege 459 462. Most, a 2008-as romániai parlamenti választásokon az RMDSZ kapott 440 449 szavazatot. Ehhez nem kell kommentár."

De. Hiszen épp emiatt a nagy reform(lincs?)hangulat -  440 449 a romániai magyarok alig egyharmada, és jóval kevesebb, mint 813 000 (1996-ban kábé ennyien szavaztak az RMDSZ-re).

Erre azt mondani, hogy "az RMDSZ támogatása ma is töretlen" - enyhén szólva sajátos látásmódra vall.

Cső-.

És hogy én is a megfelelő szintre ereszkedjek: elég röhejes egy játszótéren a csőben ülve kiabálni, hogy "látom a fényt a cső végén". Bár igaznak igaz.

 

*Vendégbejegyzés - Tempetőfi blogjáról loptuk a szerző engedélyével.

Címkék: reform rmdsz ucca

Dunának, Dâmbovițanak egy a hangja - egyenes adás

2008.11.28. 22:27 | Negatív kampány | 1 komment

Amikor ezeket a sorokat rójuk (már ha hagyják a messen röhögő t. klubtagok), a Duna Tv Közbeszéd című, a műsorújság szerint műfajilag "hírműsorként" aposztrofált adásában az RMDSZ keddi, még egyszer: keddi kampányzáróját adják. Ha valaki látta volt az EP-s "Megéneklünk, RMDSZ!"-t, emlékezhet a kisdobos kikiáltóra, na, ő épp belevét a szövegébe, pontosabban a volt EP-s szövegét nyomja ("Európa, autonómia"), majd színpadra hívják Markó Béla "tábornokot", aki három millió magyarról vizionál (Trianont emlegeti, megnézhetné a történelemkönyvekben, akkor sem éltünk itt három millióan), majd benyomja a szöveget, hogy az előrejelzések szerint 50 százalékos lesz a részvétel a vasárnapi választásokon, hát ha elmegyünk 100 százalékban, akkor ott vagyunk, mintha három millióan lennénk.

(Megjegyeznénk, eddig nagyjából az országos arányt produkálták a magyarok is. Erre a kérdésre vasárnap este visszatérünk, de fogadni mernénk az elnök úrral a lovunkba, hogy nem lesz kellemes meglepi.)

Erdély etnikai térképét mutatja, pirossal jelezték a magyarokat, utána meg arról beszél, hogy "annak a pirosnak dobognia kell" (hogy a fene essen belé a kommunista szimbolikájába).

December 1-nél tartunk. Ez nekünk fáj, monnya. Megtiszteljük, de örülni nem tudunk neki. (Fordítsuk le: szomorúan koccintsunk inkább.)

Frunda György EP-képviselő "ezredes" érkezik. Ő épít.

Visszaszereztünk. Telek. Iskola. Templom. Több "autonomista elemet kell építeni", mondja.

(Ez az ember tényleg nem tud magyarul.)

"Egy család vagyunk", zengi, hát, ez a baj, mert a barátait még meg tudja válogatni az ember.

Borbély László "őrnagy" jön (komolyan, így konferálja fel a színészóriás Nagy István). Borbély az elbukott helyhatósági kampányából visszamaradt sálját ideologizálja át országos érvényűvé, a Nagy "Nevettető" István Őrnagy Őrnagy Őrnagy Kelemen Atát hívja a színpadra, aki befelé hallgat.

Kelemen Atilla nem nagyon érti az egyéni választókerület fogalmának a lényegét, országos jelöltállításról beszél. Adyt idézi, "ha leszakad az ég", és nem szakad rá a plafon.

Az altiszteknél - akik bennünket, magyarokat szolgálnak! - megszakítjuk adásunkat. Tényleg ezt mondta a Gruppenhecc Pista.

A Maros Művészegyüttest alázza így ez a barom.

És mindez pénteken, kampánycsend előtt néhány órával főműsoridőben a Duna TV-n, a nemzet televíziójában.

Ui.: Koncz Zsuzsa a "Hej, tulipán"-t énekli, egyik klubtag jelzi, máshol a Die Hardot adják. Átkapcsolunk.

Ui. 2.: A másik kolléga erősködik, ezt is írjuk ki: Nagy Grupisti elszólja magát, Koncz Zsuzsi dalához szükség van egy "férfikórusra", javít, "vegyeskórusra", utána felsorolja az összes jelenlévő jelöltet. Mind férfiak. Igazuk is van, a nők maradjanak otthon, szüljenek gyermeket, teljesítsék Markó úr három milliós álmát.

Testvériség

2008.11.28. 17:41 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

Csütörtök reggel az RMDSZ öt nagyváradi szenátor- és képviselőjelöltje Szacsvay Imre Josef Kozacek szobránál fogadalmat tett a nagyváradiak érdekeinek képviseletére. A Körös-partján levő Szacsvay-szobor Josef Kozacek-szobor talapzatát Nagyvárad és a nagyváradi RMDSZ  zászlóival díszítették abból az alkalomból, hogy a város RMDSZ-es szenátor- és képviselőjelöltjei itt írták alá annak a fogadalomnak a szövegét, amelyet a nagyváradiak érdekeinek képviseletére vállalták. E kampányzárónak számító eseményen az öt jelöltön kívül csak az újságírók hada és az RMDSZ néhány képviselője volt jelen. Elsőként Szabó Ödön, a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötte az egybegyülteket.Röviden összefoglalta a kampányidőszak eseményeit, majd ezt követően Delorean Gyula, Sarkady Zsolt, Kállay László, Pető Csilla és Csuzi István aláírta a fogadalmat.

A jelöltek által aláírt fogadalomban kijelentik: magyar jelöltként számukra meghatározó saját magyar közösségük érdekeinek teljes felvállalása, minden erejüket és tehetségüket nemes céluk, a romániai magyar megmaradás teljesítésére összpontosítják, melynek megvalósítási eszközeként az önrendelkezés összes törvényes, európai mintákon alapuló formáját tekintik.

Fogadalmukban kitérnek arra is, hogy a nagyváradi polgárokkal kialakított szoros kapcsolattartást a választások utáni időszakra is állandósítják, hogy közösen dolgozhassanak tovább a szülőföldön való boldogulás érdekében.

(Eredeti cikk itt.)

Címkék: nagyvárad rmdsz josef kozacek

Képsírás + pályázat

2008.11.28. 00:57 | Negatív kampány | Szólj hozzá!

 

 

Hátul a szöszke csitri Koncz Zsuzsika. Az még ok, hogy ő hepi és táncikál, ha az ő korában így néznénk ki lesifotón, mi is énekelnénk és táncikálnánk.

De minek örülnek a többiek?

(A kép az RMDSZ kampányzáróján készült.)

Ehhez kapcsolódik:

Közlemény

Az RMDSZ Fun Club rendkívüli heti közgyűlésén úgy döntött, hogy kimegyünk fotózni.

Mivel tagságunk egyik része jó géppel rendelkezik, ámde lusta, a másik része viszont szapantartóval rohangál lelkesen, és azt hiszi magáról, hogy háborús tudósító, ugyanakkor megsértődik, ha az onlájn rögtönítélő bíróság kiröhögi a végtermékét,

az RMDSZ Fun Club

nyílt pályázatot hirdet.

Mi mindent kiteszünk az ablakba, ami üti a mércét, vagy üti a vasat.

Ha nem, az se baj, mégiscsak jobb, mint nekünk fázni ebben a hidegben.

Várjuk a fényképeiteket a kampanynegativ@gmail.com címre!

Ha nem küldtök, kénytelenek leszünk továbbra is mi tüsténkedni népünk és hőn szeretett pártunk felvilágosítása érdekében.

Fogjunk össze! Együtt, tovább! Egység a sokszínűségben!

Mit tudjuk mi.

Az RMDSZ Fun Club

adminisztratív személyzete

 

Ui.: Kaptunk egy levelet, hogy a Fun-t nem így írják. De. Ha érti a nyájas levelező...

Címkék: pályázat